Chassis number: SALLHAME7CA157990  -  Registration number: B378 TAC  -  Engine type: 2.4 VM Turbo Diesel  -  Gearbox type: 5 Speed


Dit voertuig heeft een zeer interessante geschiedenis. Bekend als de ‘Beaver Bullet’, was de eerste auto met dieselmotor die 24 uur lang een gemiddelde snelheid van meer dan 160 km / u aanhield, waarmee alle diesel-snelheidsrecords voor een 4x4 werden gebroken. Gedurende drie dagen in augustus 1986 behaalden twee diesel aangedreven Range Rovers op de MIRA-testbaan in totaal 27 sprint- en endurance-records. Dit is het uithoudingsvoertuig.

Ter ondersteuning van de recordpoging werden een aantal wijzigingen doorgevoerd. Op de onderste achterklep werden twee race-brandstofvulopeningen geïnstalleerd, een volledig interne rolkooi werd gemonteerd en de passagiers- en achterbank werden verwijderd. Radiocommunicatie werd geïnstalleerd, samen met een snelsluiting op de motorkap en andere kleine aanpassingen.

De VM-dieselaangedreven Range Rover werd bij de introductie niet gunstig onthaald door de automotive-pers, vooral omdat de ‘Top Gear’-show een voertuig had getest dat slecht was voorbereid. Het recordbrekende initiatief was Land Rover's manier om te laten zien hoe capabel de nieuwe auto eigenlijk was.

De auto verkeert in volledig originele en ongerestaureerde staat.Bron