Land Rover deed ook op eerdere spionagebeelden weinig moeite het uiterlijk van de snelste Range Rover Sport te verhullen. Nu gaan de Engelsen voor een wel heel bijzondere vorm van camouflage: een wrap, compleet met foto’s van de auto.
Sport R-S
Eerlijk is eerlijk: het uiterlijk is bij dit soort nieuws ook niet het belangrijkste. Als sportief topmodel krijgt deze Range Rover Sport, die volgens sommigen ‘R-S’ gaat heten, natuurlijk het nodige dikke bumperwerk met zich mee. Ook de wielen zijn behoorlijk aan de maat, en door de spaken heen zien we eveneens forse remschijven. Vier uitlaten, die in een diffuser-achtige omgeving door de achterbumper priemen, maken ook aan de achterliggers duidelijk dat dit een nóg dikkere ‘Range’ is.
Het ligt voor de hand dat Range Rover voor de motor aanklopt bij Jaguar, dat een 550 pk sterke versie van de 5.0 V8 van het concern aanbiedt in onder meer de XFR-S. De ‘gewone’ Range Rover Sport Supercharged komt al tot 510 pk, het verschil is dus relatief klein. Dat klopt ook wel: bij de R-S zal Range Rover naar verluidt vooral mikken op een sportiever rijgedrag, en minder op snelheid in rechte lijn. Het onderstel wordt onder handen genomen, en natuurlijk leveren ook de grotere remmen een bijdrage.
Later dit jaar weten we het allemaal zeker: we verwachten de Range Rover Sport R-S nog in de eerste helft van 2014.

Bron: Autoweek